Mr & Mrs Smith men ingen Lando-serie från Donald Glover

Donald Glovers tv-version av Mr & Mrs Smith är visserligen försenad men på väg mot tv-skärmarna. Däremot har hans planerade Star Wars-serie om Lando Calrassian transformerats till en film.

Mr & Mrs Smith lät som ett riktigt drömprojekt när det presenterades i början av 2021. Då var det Emmy-vinnarna Phoebe Waller-Bridge och Donald Glover som skulle gör en tv-serie ihop baserad på filmen från 2005.

Sedan dess har Phoebe Waller-Bridge hoppat av den kvinnliga huvudrollen som tagits över av Maya Erskine från PEN15.

I actionkomedin, som är känd för att Brad Pitt och Angelina Jolie blev ett par under inspelningen, spelar de två superstjärnorna ett uttråkat äkta par från medelklassen som får veta att de är lönnmördare från konkurrerande byråer som fått i uppdrag att döda varandra.

I Amazon Prime-serien spelar Donald Glover och Maya Erskine John och Jane, två främlingar som gett upp sina identiteter och av en mystisk byrå förts samman som partners i spioneri och äktenskap. I varje avsnitt berättas om ett nytt uppdrag och en ny milstolpe i deras relation. När en spricka börjar märkas måste de två kämpa för att hålla ihop. För i det här äktenskapet är skilsmässa inget alternativ.

Mr & Mrs Smith skulle ha haft premiär i november, men Prime Video meddelar samtidigt som den första bilden släpps (se ovan) att premiären puttats fram till början av 2024.

Här är en trailer som bland annat innehåller de första klippen från serien, då det fortfarande var november som gällde.

Atlanta-skaparen Donald Glover jonglerar flera olika film- och tv-projekt vid sidan av musikkarriären (aka Childish Gambino). I somras bekräftade mångsysslaren att han, tillsammans med brodern Stephen, tagit över som manusförfattare av historien om Star Wars-karaktären Lando Calrissian, som Donald Glover själv gestaltade i filmen Solo: A Star Wars Story.

Tidigare var det sagt att Lando skulle få en egen serie på Disney+, men Stephen Glover har nyligen i en podcast sagt att “The idea right now is to do a movie.”