Sjätte säsongen blir final för The Expanse

Amazon har inför premiären av säsong fem förnyat The Expanse för en sjätte säsong. Men det blir en finalrunda utan en av huvudkaraktärerna.

Världens rikaste man, Jeff Bezos, var personligen engagerad i att ge sci fi-serien The Expanse ett förlängt liv hos Amazon. Den andra Amazon-säsongen och den femte totalt har premiär den 16 december. Då släpps tre avsnitt på en gång, därefter ett per vecka. Läs mer om handlingen och se trailer här.

Nu meddelar Amazon att The Expanse förnyats för ytterligare en säsong. Men den sjätte säsongen blir också den sista där tittarna får följa besättningen på rymdskeppet Rocinante och deras kamp för fred i en futuristisk värld utspridd på olika planeter som hotas av en jättekonspiration.

”Från det ögonblick då vi åtog oss att bringa liv i denna show upp till denna finalsäsong har vi arbetat oförtröttligt för att hedra författarnas vision. Vi har varit stolta över att ha en av televisionens bästa ensembler vad gäller mångfald och över att ha skapat en plattform för historier som betyder något,” säger producenterna Andrew Kosove och Broderick Johnson i ett uttalande.

Den redan inspelade femte säsongen blir den sista för Cas Anvar. Foto: Amazon

En av originalkaraktärerna kommer dock inte att medverka i finalsäsongen. Det handlar om piloten Alex Kamal som spelas av Cas Anvar. Skälet är att skådespelaren är under utredning för anklagelser om sexuella trakasserier.