Premiärdatum för The Expanse säsong 5

DELA

Sci fi-serien som räddades av världens rikaste man är snart åter. Amazon har gett The Expanse femte säsong både premiärdatum och trailer.

Rocinante-besättningen fortsätter sin kamp för fred i december. De första tre avsnitten blir tillgängliga den 16 december, därefter släpps ett avsnitt varje onsdag på Amazon Prime som sedan säsong fyra är hem för Jeff Bezos favoritserie.

Premiärdatumet annonserades under den virtuella upplagan av New York Comic Con. Samtidigt släpptes den officiella trailern för säsong fem:

Enligt den officiella beskrivningen så inleds säsong fem med en massflykt från solsystemet i jakt på nya hem och oändliga förmögenheter i jordliknande världar bortom den främmande Ringen. Detta efter att mänskligheten fått betala priset för århundraden av exploatering. För Rocinante-besättningen och för planeternas ledare skapar det utmaningar som får konsekvenser genom hela solsystemet.

Amos (Wes Chatham) återvänder till jorden för att konfrontera sitt förflutna och det arv han kämpade för att lämna bakom sig. Naomi (Dominique Tipper) söker kontakt med sin son i ett desperat försök att rädda honom från faderns negativa inflytande. Bobbie (Frankie Adams) och Alex (Cas Anvar) konfronteras med Mars kollaps när de jagar en hemlig grupp med kopplingar till terrorister och kriminella. Holden (Steven Strait) kämpar med konsekvenserna av sin egen kontakt med den konstgjorda molekulära maskinen Protomolecule, utomjordingarna som skapade den och deras mystiska död. Kapten Camina Drummer (Cara Gee) har en ny besättning och kämpar för att fly den hon en gång var. Och Avasarala (Shohreh Aghdashloo) vägrar att puttas åt sidan och kämpar för att förhindra en terroristattack av mått så stora att ingenting finns att jämföra med i historien.