Seyfried i serien om Elizabeth Holmes

Hon var höjd till skyarna. Sedan kom kraschen. Amanda Seyfried ska spela Elizabeth Holmes i miniserien om entreprenörens snabba uppgång och fall.

Amanda Seyfried, känd från bland annat Mamma Mia-filmerna och nyligen Oscarsnominerad för sin roll i David Finchers film Mank, ska både spela huvudrollen och vara med och producera miniserien The Dropout. Seyfried ersätter därmed Saturday Night Live-stjärnan Kate McKinnon som lämnade Hulu-projektet i februari.

Tv-dramatiseringen ska baseras på en dokumentär podcast med samma namn som berättar den märkliga och fascinerande historien om Elizabeth Holmes och hennes företag Theranos.

Efter att ha hoppat av universitetsstudierna på Stanford grundade den unga entreprenören medicinföretaget Theranos 2004 och blev snabbt framgångsrik. År 2015, när Elizabeth Holmes korades av tidskriften Times till en av de 100 mest inflytelserika personerna inom näringslivet, uppskattades hennes förmögenhet till nio miljarder dollar. Ett år senare, sedan Theranos blodtestteknik avslöjats som en bluff, var hela hennes förmögenhet borta.

På senare år har den nu 37-åriga Elizabeth Holmes fått ägna en stor del av sin tid åt att försvara sig i rätten. Så sent som i februari i år anklagades hon av federala åklagare för att ha försökt förstöra bevis.

Streamingtjänsten Hulu ägs av Disney. I Sverige bör därför Disney+ och Star ligga närmast till hands för The Dropout.