Obi-Wan och Anakin möts igen

Obi-Wan Kenobi och hans tidigare elev Anakin Skywalker ställs mot varandra igen i den nya Star Wars-serien om jedimästaren.

Disney har i dag offentliggjort skådespelarna som ska medverka i Obi-Wan Kenobi-serien som kommer till streamingtjänsten Disney Plus. Klart sedan tidigare var att Ewan McGregor kommer att reprisera sin roll som jedimästaren Obi-Wan Kenobi, men nu står det klart att även Hayden Christensen återvänder i rollen som Anakin Skywalker.

Hayden Christensen spelade Anakin Skywalker för första gången i Episode II: Attack of the Clones, och transformerades sedan till Darth Vader efter en brutal strid med Obi-Wan i slutet av Revenge of the Sith.  I den nya Star Wars-serien som utspelar sig tio år efter Revenge of the Sith drabbar de samman igen.

”Det var en otrolig resa att spela Anakin Skywalker. Jag ser fram emot att arbeta med Ewan igen. Det känns bra att vara tillbaka”, säger Christensen i ett uttalande.

Men Hayden Christensen är inte den enda skådespelaren som annonserades i dag. Även Joel Edgerton och Bonnie Piesse återvänder till universumet. De spelade Luke Skywalkers släktingar Owen och Beru Lars i Star Wars: Attack of the Clones.

Det finns också ett helt gäng debutanter i Star Wars-sammanhang: Kumail Nanjiani, O’Shea Jackson jr, Sung Kang, Rupert Friend, Moses Ingram, Simone Kessell och Benny Safdie.

Enligt uppgifter till Variety kommer Moses Ingram, senast i The Queens Gambit, att spela en karaktär som får en viktig roll i den Star Wars-historia som ska berättas i Obi-Wan Kenobi-serien. Det är dock okänt vilken karaktär det är fråga om.

Produktionen startar i april.

Obi-Wan är bara en av många Star Wars-serier som är på väg till Disney Plus. Läs mer om andra projekt här.