Amanda Seyfried klar för Twin Peaks

Amanda Seyfried, i Sverige kanske mest känd från filmen Mamma Mia!, är klar för en roll i Twin Peaks. Hon kommer att spela en ny karaktär som medverkar i flera avsnitt.

Som vi skrivit om förut har det varit en del turer och fram och tillbaka, men nu är inspelningarna av nya Twin Peaks-avsnitt äntligen igång. Väldigt lite har läckt ut om handlingen eller om vilka av karaktärerna som återvänder förutom Kyle MacLachlans ikoniska agent Dale Cooper. David Lynch, som regisserar samtliga avsnitt, och hans skaparkollega Mark Frost har till och med gått ut och vädjat till fansen om att inte sprida bilder från inspelningen som pågår i Washington. “We’re so happy people are excited about being back to where it all began. Like any good mystery, it’s all suppose to be top secret, and would love it if everyone helped keep it that way!”, säger de två i ett uttalande.

Nu vet vi alla fall att det dyker upp en ny kvinnlig karaktär i den på ytan idylliska småstaden i nordvästra USA. Och hon spelas av Amanda Seyfried som därmed är klar för sin första riktiga tv-roll sedan Big Love 2011. Vad det är för roll det handlar om är höjt i dunkel, men TVLine.com som först rapporterade nyheten spekulerar i om Seyfrieds karaktär möjligen är dotter till agent Cooper och hans kärlek Annie, spelad av lika blonda Heather Graham.

Showtime hoppas på premiär under 2016 för den nya Twin Peaks-säsongen, den första sedan 1991.