Amanda Seyfried som polis i droghärjat kvarter

Hon vann en Emmy för rollen som Elizabeth Holmes i The Dropout. I Long Bright River ska Amanda Seyfried spela en polis i ett droghärjat kvarter i Philadelphia.

Liz Moore skrev spänningsromanen Long Bright River, som ligger till grund för miniserien som beställts av streamingtjänsten Peacock. Hon bearbetar själv sin bok med hjälp av Nikki Toscano (Hunters). Båda är exekutiva producenter, Toscano även tv-seriens showrunner.

Enligt synopsis så berättas historien om Mickey (Seyfried), en polis som patrullerar ett kvarter i Philadelphia som drabbats hårt av opioidkrisen. När en serie mord inträffar i kvarteret inser Mickey att hennes egen personliga bakgrund kan vara relaterad till mordfallen. Hennes syster Kacey lever på gatorna styrd av sitt missbruk.

Liz Moore och Nikki Toscanos gemensamma uttalande: “Long Bright River berättar en historia om den kollektiva kraften i ett underbetjänat samhälle. Vi är glada att Amanda Seyfried vill leda den här serien om hur de som inledningsvis ses som offer kan gå samman och återta sin makt. Moores familjehistoria och hennes arbete med samhällsorganisationer i Philadelphia färgar serien som ämnar att med medkänsla porträttera de som kämpar med beroenden och de familjemedlemmar som älskar dem.”