Ny fantasyserie från Outlander-skaparen

A Court of Thorns and Roses är nästa boksvit som ska bli tv-serie. Författaren Sarah J Maas gör själv bearbetningen ihop med Outlander-skaparen Ron Moore.

Sarah J Maas boksvit, som inleddes med A Court of Thorns and Roses 2015 och därefter har följts av ytterligare fyra böcker, har redan en massiv fanbas. Att bästsäljarförfattaren nu har valt Ron Moore som samarbetspartner höjer förväntningarna ytterligare. Moore är inte bara skaparen av succéserien Outlander, han är också mannen bakom Battlestar Galactica, en av tv-historiens mest klassiska sci fi-serier. Just nu är han aktuell med For All Mankind på Disney Plus.

”Jag jobbar nu hårt ihop med Ron med att skriva pilotavsnittet och även om det finns så mycket mer nyheter att dela med sig av om hur den här serien ska få liv så känns det underbart att äntligen få möjlighet att prata om det. Stay tuned för mer detaljer!”, skrev Sarah J Maas i det Instagram-inlägg där hon annonserade nyheten om tv-serieplanerna.

Tre människosystrar finns i centrum för berättelsen: Feyre, Nesta och Elain Archeron. Efter att Feyre mördat en varg, som visar sig vara ett sagoväsen, kastas systrarna rakt in i fantasivärlden Prythian och nationens politiska konflikter. Insvept i romanser och intriger testas allt som systrarna håller kärt när de tvingas bryta förbannelser och förbereda för strid.

De fyra första böckerna där Feyre är berättaröst har placerats i Young Adult-kategorin. Den senaste boken A Court of Silver Flames, som utkom så sent som i februari, är den första ”vuxna” boken och den första som berättas ur Nestas perspektiv.

A Court of Thorns and Roses är Disneyägda streamingtjänsten Hulus första stora fantasysatsning. Det bör betyda att Disney+ och Star ligger närmast till hands i Sverige om projektet tar sig hela vägen till färdig serie.