Trailer: The Man Who Fell To Earth

David Bowie spelade utomjording i kultfilmen The Man Who Fell To Earth. Chiwetel Ejiofor och Naomie Harris medverkar i tv-serien baserad på samma bok.

Walter Tevis skrev både The Queen’s Gambit (hyllad tv-serie hos Netflix) och sci-fi-romanen The Men Who Fell To Earth. Den senare kom ut 1963. 13 år senare släpptes långfilmen med musiklegendaren David Bowie som sedan har fått kultstatus.

För att inte fastna i David Bowies skugga har skaparna Alex Kurtzman och Jenny Lumet i sin tv-bearbetning valt att låta en annan karaktär av samma utomjordiska ras ramla ned på jorden. Utomjordingen Faraday, som spelas av Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), är heller inte först att ramla ned på jorden. I stället är hans uppdrag att leta upp forskaren Justin Falls, spelad av Naomie Harris (Moonlight). Forskaren besitter extraordinära förmågor men är rädd att konfrontera de delar av henne själv som kan göra världen till en bättre plats.

Chiwetel Ejiofor som Faraday och Naomie Harris as Justin: Aimee Spinks/Showtime

Under Showtimes TCA-dag presenterades både den officiella trailern och premiärdagen. The Man Who Fell To Earth har premiär i USA den 24 april. Showtime-serier har i Sverige numera sitt hem på Paramount+. Svensk premiär för The Man Who Fell To Earth den 25 april.