Serie om skapandet av erotiskt magasin

Ophelia Lovibond och Jake Johnson ska spela huvudrollerna i komediserien Minx, om starten av det första erotiska magasinet för kvinnor.

Det är streamingtjänsten HBO Max som beställt tio avsnitt av Minx som liksom HBO-serien The Deuce återvänder till den tidsperiod då den amerikanska sexindustrin växte fram. Minx utspelar sig i ett parallellt universum i Los Angeles på 1970-talet, men är till skillnad från The Deuce en komediserie.

Ophelia Lovibond från Elementary spelar en ung feminist och journalist som slår sig ihop med en redaktör spelad av Jake Johnson, mest känd från New Girl och senast i Stumptown. Tillsammans startar de det första erotiska magasinet ämnat för kvinnor. Klara för serien är även Idara Victor, Jessica Lowe, Lennon Parham, Michael Angarano and Oscar Montoya.

Showrunner är Ellen Rapoport. Hon backas upp av de exekutiva producenterna Paul Feig och Dan Magnante via deras bolag Feigco Entertainment. Rachel Lee Goldenberg har regisserat pilotavsnittet.

Paul Feig i ett uttalande. “Vi blev förälskade i Ellens vision för den här roliga och befriande serie så fort vi hörde om den och visste av vi behövde en djärv partner för att ta serien till skärmarna på ett så ärligt sätt som möjligt. Vi kunde inte gladare över att göra affärer med HBO Max igen, med vilka vi hade ett så bra samarbete om Love Life. Med vår starka ensemble och briljanta regissör är det Minx till Max.”