Reboot av banbrytande Queer as Folk

Från Manchester via Pittsburgh till New Orleans. Peacock blir hem för en ny version av den banbrytande serien Queer as Folk.

Den brittiska originalserien skapades av Russell T Davies 1999 och uppmärksammades för sitt på den tiden banbrytande sätt att skildra hbtq-personer på ett realistiskt och relaterbart sätt.

Den brittiska serien var satt i Manchester. I början av 2000-talet gjorde Showtime en remake för amerikanska tittare som utspelade sig i Pittsburgh. Nu är det dags igen för en ny version, den här gången om ett gäng vänner i New Orleans vars liv transformeras i efterdyningarna av en tragedi.

Det började snackas om en remake redan 2018. Då hos kanalen Bravo. Men nu har serien alltså fått ett nytt hem hos streamingtjänsten Peacock.

2020-talets Queer as Folk är skapad av Stephen Dunn (Closet Monster). Han ska själv regissera pilotavsnittet. Originalseriens skapare Russell T Davies kommer att finnas med i kulisserna som exekutiv producent.

”Det är en surrealistisk ära att bearbeta den banbrytande serien av Russell T Davies. När serien ursprungligen sändes var queer-historier som inte bad om ursäkt så provokativt att jag kände att bara kunde titta i hemlighet. Men så mycket har förändrats på 20 år”, säger Stephen Dunn i uttalande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *