Nedlagda Minx har fått ett nytt hem

Den andra säsongen var nästan färdig när HBO Max la ned Minx. Men tack vare kabelkanalen Starz får berättelsen om det första erotiska magasinet för kvinnor en fortsättning. 

Minx var ett av offren när ägarna av sammanslagna mediejätten Warner Bros Discovery i december började skära i kostnaderna. Komediserien med Ophelia Lovibond och Jake Johnson i de ledande rollerna hade premiär i mars 2022 och förnyades i maj, innan HBO Max av skatteskäl gjorde helt om och samtidigt även plockade bort den första säsongen från sin streamingtjänst.

Nu kliver kabelkanalen Starz in och räddar serien. Inte helt ologiskt med tanke på att Starz är ett dotterbolag till Lionsgate som producerat Minx. Streamingtjänsten Starzplay finns i Sverige och Starz-serier ingår också i Viaplays katalog.

“Vi har alltid känt att den här serien skulle passa perfekt för vårt varumärke med vår dedikation till berättelser av, om och för kvinnor”. Starz är stolta över att bli nytt hem för den här fantastiska serien som fått välförtjänt beröm av kritikerna”, säger Starz vd Jeffrey Hirsch i ett uttalande.

Minx utspelar sig liksom HBO-serien The Deuce på 1970-talet då den amerikanska sexindustrin växte fram, men Minx är till skillnad från det mörka David Simon-dramat i New York en komedi i ett parallellt universum i Los Angeles på 1970-talet.

Ophelia Lovibond (Elementary) spelar Joyce, en ung feminist och journalist som slår sig ihop med en publicist, Doug, spelad av Jake Johnson (New Girl). Tillsammans startar de det första erotiska magasinet ämnat för kvinnor. Jake Johnson är också en av producenterna.

Medverkar gör även Idara Victor (Rizzoli & Isles), Jessica Lowe (The Righteous Gemstones), Lennon Parham (Playing House), Michael Angarano (This Is Us) samt komikern Oscar Montoya.

Showrunner är Ellen Rapoport. Hon backas upp av de exekutiva producenterna Paul Feig och Dan Magnante via deras bolag Feigco Entertainment.