Erotiskt magasin startas i serien Minx

Den 19 mars är det premiär för komediserien om starten av det första erotiska magasinet för kvinnor. Ophelia Lovibond och Jake Johnson har de ledande rollerna i Minx.

Ophelia Lovibond (Elementary) spelar Joyce, en ung feminist och journalist som slår sig ihop med en billig redaktör, Doug, spelad av Jake Johnson (New Girl). Tillsammans startar de det första erotiska magasinet ämnat för kvinnor. Jake Johnson är också en av producenterna.

Medverkar gör även Idara Victor (Rizzoli & Isles), Jessica Lowe (The Righteous Gemstones), Lennon Parham (Playing House), Michael Angarano (This Is Us) samt komikern Oscar Montoya.

Det är HBO Max som beställt tio avsnitt av Minx som liksom HBO-serien The Deuce utspelar sig under den tidsperiod då den amerikanska sexindustrin växte fram, men Minx är till skillnad från det mörka David Simon-dramat en komedi. The Deuce utspelade sig i New York medan Minx utspelar sig i ett parallellt universum i Los Angeles på 1970-talet.

Showrunner är Ellen Rapoport. Hon backas upp av de exekutiva producenterna Paul Feig och Dan Magnante via deras bolag Feigco Entertainment. Rachel Lee Goldenberg har regisserat pilotavsnittet.

Paul Feig har tidigare sagt så här i ett uttalande. “Vi blev förälskade i Ellens vision för den här roliga och befriande serien så fort vi hörde om den och visste av vi behövde en djärv partner för att ta serien till skärmarna på ett så ärligt sätt som möjligt. Vi kunde inte vara gladare över att göra affärer med HBO Max igen, med vilka vi hade ett så bra samarbete om Love Life. Med vår starka ensemble och briljanta regissör är det Minx till Max.”

HBO Max har ännu inte släppt någon trailer. Däremot ett premiärdatum, den 17 mars, och de första mycket tidstypiska bilderna.

Artikeln uppdaterad med trailer nedan 2022-03-05.