Trailer: Kvinnlig vänskap i Run the World

Kvinnlig vänskap står i centrum för Starz-serien Run the World. Serien följer fyra kompisar i 30-årsåldern boende i Harlem.

Starz nya sitcom handlar om Whitney Green (Amber Stevens West) som efter att ha tillbringat 20-årsåldern med sin college-kärlek nu försöker vänja sig vid singellivet i Harlem. Med lite hjälp från sin lojala vängrupp, tjejkompisarna Ella McFair (Andrea Bordeaux), Sondi Hill (Corbin Reid) och Renee Ross (Bresha Webb), ska Whitney ta världen med storm. ”Den här helgen är jag en svart tjej som blivit vild. Och jag kommer att göra vad som helst. Vad som helst!”, utropar en av vännerna i trailern som släppts i dagarna.

Kabelkanalen Starz har i sin lansering av #TakeTheLaed utlovat mer historier om kvinnor och marginaliserade grupper. Run the World ingår i den satsningen.

Serien har skapats av Leigh Davenport och har Yvette Lee Bowser som showrunner. Run the World har premiär den 16 maj i USA och lär så småningom dyka upp hos Viaplay inom ramen för streamingtjänstens avtal med Starz.