Sci fi-klassiker nästa för Johan Renck

Johan Renck hoppade av Dune-spinoffen. I stället är nu svensken klar som producent och regissör för tv-bearbetningen av sci fi-klassikern The Day of the Triffids.

Johan Renck skulle regissera de två första avsnitten av tv-spinoffen Dune: The Sisterhood, men lämnade nyligen HBO Max-projektet efter “kreativa skiljaktigheter”.

“Johan Renck har fullgjort sitt arbete med serien och en ny regissör har tagits in. Johan går vidare för att satsa på andra projekt”, meddelade en talesperson för HBO Max till Deadline tidigare i veckan.

Deadline kan nu även berätta vad Johan Rencks nästa projekt är. Amazon Studio har satt full speed på att utveckla en tv-serie baserad på John Wyndhams science fiction-klassiker från 1951, The Day of the Triffids (Triffiderna). Boken filmatiserades 1963 med titeln Triffidernas dag, och har även bearbetats till en brittisk tv-serie som visades i svensk television 1984.

I romanen blir större delen av befolkningen blind efter att en meteor exploderat. Efteråt dyker det upp stora köttätande växer, kallade triffider, som börjar döda de resterande. Huvudkaraktären Bill Masen är en biolog som är expert på triffiderna. Han leder de överlevande i en dödlig kamp mot växterna och räddar vid ett tillfälle en ung flicka som han sedan reser med.

Emmy-vinnaren Johan Renck (Chernobyl) är både anlitad som exekutiv producent och regissör av Amazon Studios.