Johan Renck-regisserad serie till HBO Nordic

John Renck har regisserat och David Bowie skrivit ledmotivet till The Last Panthers. Nu är det klart att kriminaldramat får premiär på HBO Nordic den 13 november.

Svenske Johan Renck är numera en eftertraktad tv-regissör som regisserat avsnitt av många populära tv-serier, inklusive Breaking Bad, Vikings och Bloodline. Renck regisserade också det utmärkta krimdramat Ettor och nollor som vi rekommenderat i en artikel som kan läsas här.

I The Last Panthers har Johan Renck samarbetat med ett mycket meriterat gäng. Tvåfaldigt Oscarsnominerade Samantha Morton, Césarbelönade Tahar Rahim och Golden Globe-belönade John Hurt spelar tre av huvudrollerna i miniserien om ett antal ökända juveltjuvar på Balkan. Historien är baserad på verkliga händelser med verkliga förlagor.

HBO Nordic har köpt rättigheterna till miniseriens sex avsnitt från Sky Vision och Studiocanal som distribuerar serien. ”Vi är mycket glada att kunna presentera den här spännande, europeiska kriminalserien, med några av de mest begåvade talangerna Europa har just nu – både framför och bakom kameran – till vår nordiska publik”, säger Line Mykland på HBO Nordic och fortsätter: ”The Last Panthers är en mycket ambitiös berättelse, storslagen och samtidigt modern och relevant för verklighetens brottslighet i dagens Europa.”

Kriminaldramat inleds med ett diamantrån. En liten flickas tragiska död blir startskottet för en dramatisk historia som slungar publiken in i ett nytt Europa drabbat av nya former av brottslighet. David Bowie har specialskrivet miniseriens ledmotiv Blackstar.

Här är trailern för The Last Panthers: