Mrs Maisels sista föreställning närmar sig

Det är snart dags för Midge Maisel att tacka för sig. Den femte och sista säsongen av Amazons prestigeserie The Marvelous Mrs Maisel har fått ett premiärdatum i april.

Komediserien skapad av Amy Sherman-Palladino (Gilmore Girls) har varit ett guldägg för Amazon. Både serien och dess stjärna Rachel Brosnahan har tilldelats en rad olika priser.

Den fjärde säsongen ägnade Midge Maisel åt att återuppbygga karriär och rykte, och var mot slutet redo att kämpa för en plats i strålkastarljuset. I den femte säsongen är Midge närmare än någonsin den succé hon drömt, men upptäcker att närmare fortfarande är långt bort.

Utöver Rachel Brosnahan återvänder även Tony Shalhoub, Alex Borstein, Marin Hinkle, Michael Zegen, Kevin Pollak och Caroline Aaron. Den enda som saknas i den fasta ensemblen är Luke Kirby, som spelar Lenny Bruce.

Skaparen Amy Sherman-Palladino plockade in Gilmore Girls-bekantingarna Kelly Bishop och Milo Ventimiglia i säsong fyra och deras gästspel förlängs in i finalsäsongen.

De första tre säsongerna av The Marvelous Mrs Maisel släpptes enligt Netflix-modellen, det vill säga alla avsnitt på en gång, men inför den fjärde säsongen bytte Amazon taktik och släppte två avsnitt per vecka. Den femte säsongen inleder Prime Video med tre avsnitt den 14 april som sedan följs av ett avsnitt i veckan. Totalt består finalsäsongen av nio avsnitt.

Här är den korta teaser där premiärdatumet annonseras.