Girl A nästa miniserie för Johan Renck

Emmy-vinnaren Johan Renck förhandlar om sitt nästa tv-uppdrag efter succén med Chernobyl. Girl A heter miniserien som det är tänkt att Renck ska regissera.

Den svenska stjärnregissören vann en Emmy för bästa regi av en miniserie för HBO-serien Chernobyl. Det är Variety som kan berätta att Johan Rencks nästa regiuppdrag också ser ut att bli en miniserie.

Det handlar om bearbetningen av en kommande bok av den brittiska romandebutanten Abigail Dean. Girl A utkommer i Storbritannien i januari 2021 och i Nordamerika senare under våren, och har redan sålts till 26 länder.

Berättelsen följer en framgångsrik advokat i New York, som blev nationell nyhet när hon som barn rymde från en fanatiskt religiös familj. Efter sin mors död upptäcker hon att det inte går att fly från sitt förflutna utan att hon måste återvända till den barndom hon delade med sina syskon.

Författaren Abigail Dean jobbar själv advokat, och är för närvarande anställd av Google. Hon skrev boken sommaren 2018 inför sin 30-årsdag.

Johan Renck är numera en väletablerad och hyllad regissör. Förutom Chernobyl har han avsnitt från Bloodline, Breaking Bad och Vikings på sin resumé. Han regisserade också miniserien The Last Panthers som David Bowie skrev ledmotivet till.