Sandra Ohs återkomst i Killing Eve

Vi känner henne bäst som Cristina Yang. I april är Sandra Oh tillbaka i sin första stora tv-roll sedan Grey’s Anatomy. I Killing Eve ställs hon mot en kallblodig yrkesmördare.

Den första teasern är helt och hållet fokuserad på katt- och råtta-leken mellan Sandra Ohs MI5-medarbetare Eve och Jodie Comers (The White Princess) lika smarta fullblodspsykopat Villanelle.

https://www.youtube.com/watch?v=DUlfCj60koc

Om inte Sandra Oh och Jodie Comer räcker, vilket de borde göra, så får även tidiga Bron-fanns ett ben kastat till sig. Danske Kim Bodnia, som spelade Martin Rohde i två säsonger av den svensk-danska kriminalserien, gör i Killing Eve rollen som fixaren Konstantin. Så här presenteras han av BBC America.

Luke Jennings har skrivit romanerna om Villanelle som den nya BBC America-serien är baserad på. Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) har omvandlat novellerna till ett originellt tv-manus. Den 8 april är det premiär för den annorlunda spionthrillern på BBC America, den lilla kanalen som tidigare mest är känd för Orphan Black med Emmy-belönade Tatiana Maslany (finns på Netflix, recension här).

HBO Nordic har rättigheterna för att sända serien i Sverige. Den 9 april blir det svensk premiär för Killing Eve.

Uppdaterad 2018-03-22 med premiärdatum.