Första bilderna från Killing Eve säsong 2

DELA

Vad hände egentligen efter det dramatiska mötet i säsongsfinalen? Med de första bilderna från säsong två höjs förväntningarna inför fortsättningen av Killing Eve.

Killing Eve var en av de största positiva överraskningarna under det gångna tv-året. Både kritikerna och fansen har rättmätigt höjt BBC America-serien till skyarna. Kombinationen av Phoebe Waller-Bridges välskrivna manus, som är en unik mix av spännande spionhistoria och mörk brittisk humor, och fantastiskt skådespeleri av Sandra Oh och Jodie Comer visade sig vara ett riktigt framgångsrecept.

Sandra Oh har både Emmy- och Golden Globe-nominerats för sin roll som den smarta, men trötta medelålders agenten Eve Polastri som vaknar till liv när hon får korn på yrkesmördaren Villanelle. Deras katt-och-råtta-lek och växande besatthet i varandra är själva kärnan i Killing Eve.

Det som hände i säsongsfinalen (vi berättar inte vad för de som ännu inte sett de första åtta avsnitten) kommer att förändra dynamiken mellan de två kvinnorna. Återstår att se hur. Den som vet är Emerald Fennell, som inför säsong två tagit över som huvudförfattare efter Phoebe Waller-Bridge.

“Eve  har gjort någonting, som kanske har förändrat henne för evigt, som kommer att få konsekvenser för varje relation i hennes liv”, säger Emerald Fennell till Entertainment Weekly som även har de första bilderna från säsong två.

Jodie Comer som Villanelle i säsong 2. Foto: Aimee Spinks/BBC America
Foto: Aimee Spinks/BBCAmerica
Foto: Aimee Spinks/BBCAmerica
Sandra Oh som Eve Polastri i säsong 2. Foto: Aimee Spinks/BBCAmerica
Foto: Aimee Spinks/BBCAmerica
Sandra Oh som Eve Polastri och Fiona Shaw som Carolyn Martens. Foto: Parisa Taghizadeh/BBCAmerica
Foto: Nick Wall/BBCAmerica

Killing Eve hade premiär i april. Den nya säsongen lär dyka upp runt den tiden nästa år. Något exakt datum är dock ännu inte annonserat av BBC America. I Sverige är HBO Nordic hem för serien.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR