Redan klart för Killing Eve säsong 4

Vi kommer att få se mycket mer av Sandra Oh och Jodie Comer. Killing Eve har förnyats för en fjärde säsong långt innan den tredje ens har startat.

Den ena är en intelligent men tunnelseende MI5-agent. Den andra psykopat och lönnmördare. Dessutom är de fixerade vid varandra. I vår fortsätter thrillerserien om Eve Polastris och Villanelles skruvade och explosiva relation. De suveräna rollprestationerna har redan resulterat i en Golden Globe för Sandra Oh, en Emmy för Jodie Comer och en oväntad hitserie för den lilla kabelkanalen BBC America.

Förtroendet hos de högsta cheferna är så stort att serien redan nu, månader innan den tredje säsongen ska dra igång, förnyats för en fjärde säsong. Sarah Barnett, chef för ägarbolaget AMC Networks Entertainment Group och AMC Studios konstaterar att beslutet var enkelt: “Skälen till varför serien omfamnats är de briljanta kvinnor som har blåst liv i serien: Phoebe Waller-Bridge, Emerald Fennell, Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw och seriens goda fe, den exekutiva producenten Sally Woodward Gentle. Huvudförfattaren för säsong tre Suzanne Heathcote tar med Eve, Villanelle och Carolyn till ännu mer spännande, skruvade och överraskande platser. Våra hängivna fans kommer inte att bli besvikna.”

Sandra Oh, Jodie Comer och Fiona Shaw får i säsong tre sällskap av nykomlingarna Harriet Walter (Succession), Danny Sapani (Harlots), Gemma Whelan (Game of Thrones), Camille Cottin (Call My Agent), Steve Pemberton (The League of Gentlemen), Raj Bajaj (A Christmas Prince: The Royal Wedding), Turlough Convery (Ready Player One), Pedja Bjelac (Harry Potter) och Evgenia Dodina (One Week and a Day). 

Något premiärdatum för säsong tre har ännu inte kommunicerats, bara att det blir under våren. I Sverige hör Killing Eve hemma hos HBO Nordic. Där finns redan de första två säsongerna. Positiv recension här.