Miniserie av och med Samuel L Jackson

Samuel L Jackson spelar i The Last Days of Ptomely Grey en karaktär långt från de coola actionrollerna. Miniserien har premiär på Apple TV+ den 11 mars.

Samuel L Jackson är bland annat känd som Nick Fury i Marvel-universumet och från minnesvärda roller i flera Quentin Tarantino-filmer. The Last Days of Ptomely Grey är något helt annat.

Familj, minne och arv är centrala teman i miniserien som Samuel L Jackson både producerar och spelar huvudrollen i. Jackson spelar Ptomely Grey, en äldre sjuklig man som är bortglömd av sin familj, sina vänner och till och med sig själv. När han står utan omsorgstagare och på väg ännu djupare in i sin demens får han i stället hjälp av en föräldralös tonåring, Robyn, spelad av Dominique Fishback (Judas and the Black Messiah).

När Ptomely och Robyn får höra om en behandling som kan hjälpa Ptolemy att få tillbaka gamla minnen så startar en resa mot chockerande sanningar om det förflutna, nutid och framtid.

Apple-serien är baserad på Walter Mosleys roman med samma namn. Den bästsäljande författaren har själv gjort bearbetningen till tv-manus och är exekutiv producent vid sidan av Samuel L Jackson.

De två första av totalt sex avsnitt av The Last Days of Ptolemy Grey har premiär på Apple TV+ den 11 mars.