Sally Rooneys Conversations With Friends

Efter hyllade Normal People är det dags för nästa Sally Rooney-roman att bli tv-serie. Det handlar om debutromanen Conversations With Friends.

Normal People var en av 2020 års mest hyllade serier. Det var en brittisk-amerikansk samproduktion baserad på en roman med samma namn av 30-åriga Sally Rooney. Samma kreativa team har nu bearbetat även succéförfattarens debutroman från 2017. BBC har släppt de första bilderna och Hulu en teaser för Conversations With Friends.

Dramaserien utspelar sig i Dublin och följer de två collegestudenterna Frances och Bobbi och utforskar den märkliga och oväntade kontakt de får med det gifta paret Melissa och Nick.

Melissa och Nick spelas av Jemima Kirke (Girls) och Joe Alwyn (The Favourite och Taylor Swifts pojkvän). Studenterna Frances och Bobbi görs av nya talangen Alison Oliver och Sasha Lane (American Honey).

Bobbi (Sasha Lane) och Frances (Alison Oliver). Foto: BBC

Frances är enligt beskrivningen en observant, intellektuell och skarp 21-årig student. Hennes exflickvän, och numera bästa vän, Bobbi är självsäker, frispråkig och bra att dra till sig uppmärksamheten. De två är oseparerbara och framför spoken word-poesi tillsammans i Dublin. Vid ett av sina framträdanden möter de Melissa, en äldre författare som är fascinerad av det unga paret, och hennes snygga men reserverade skådespelarmake Nick. Melissa och Bobbi flirtar ogenerat med varandra medan Nick och Frances inleder en intensiv affär i det fördolda som förvånar dem båda. En affär som sätter Frances nära vänskapsband till Bobbi på prov.

Nick (Joe Alwyn) and Frances (Alison Oliver). Foto: BBC

Oscarsnominerade Lenny Abrahamson, som även regisserade Normal People, står för regin även för den nya Sally Rooney-serien som har premiär någon gång i vår.

Conversations With Friends är en samproduktion mellan brittiska BBC Three och amerikanska streamingtjänsten Hulu. Det internationella intresset för serien är stort och i Norden har rättigheterna hamnat hos HBO Max.

Melissa (Jemima Kirke) and Bobbi (Sasha Lane) Foto: BBC

Artikeln uppdaterad med teaser trailer 2022-02-08.