Trailer: Zellweger i true crime-serie

Oscarsvinnaren Renée Zellweger har i trailern för The Thing About Pam transformerats till huvudpersonen i ett ökänt mordfall.

Det märkliga och utdragna mordfallet som blivit ett true crime-fenomen började med mordet på Betsy Faria 2011. Hennes make Russ fälldes två år senare för mordet men erkände sig aldrig skyldig. Domen upphävdes senare när det brutala brottet satte igång en kedja av händelser som avslöjade en diabolisk plan iscensatt av Betsys Farias arbetskamrat Pam Hupp. Det är Hupp som spelas av Reneé Zellweger i NBC-serien.

Renée Zellweger som Pam Hupp. Foto: Skip Bolen/NBC

I trailern gör Reneé Zellweger i rollen som Pam sitt bästa för att rikta misstankarna mot maken Russ, spelad av Glenn Fleshler. I andra roller syns Josh Duhamel (Russ försvarsadvokat Joel Schwartz), Katy Mixon (Betsy) och Judy Greer (före detta åklagaren Leah Askey).

Jessika Borsiczky (House of Lies) har skrivit manus och fungerar som showrunner för miniserien i sex avsnitt. The Thing About Pam är inspirerad av mordföljetongen i true crime-programmet Dateline och den podcast som följde på det och som också hade titeln The Thing About Pam.

Borsiczky: “Som varandes en person som inte missat ett enda avsnitt av Dateline på tio år, det som omedelbart stod ut för mig angående Pam jämfört med andra true crime-historier är att även om den på ytan har alla sorts tvistar och ett spännande vem-gjorde-det-mysterium, så är det i grund och botten en karaktärsberättelse som reflekterar tillbaka det amerikanska landskapet tillbaka på oss.”

The Thing About Pam har premiär på amerikanska kanalen NBC den 8 mars. Om, och i så fall var, true crime-serien söker sig till Sverige, återstår att se.