Ny serie från Normal People-teamet

Normal People blev en stor framgång. Nu ska även Sally Rooneys debutroman Conversations With Friends bli tv-serie.

Normal People, som går att streama på HBO Nordic, var en av förra årets mest hyllade och omtalade serier. Det var en brittisk-amerikansk samproduktion baserad på en roman med samma namn av 30-åriga Sally Rooney. Det är samma kreativa team som nu ska göra serie även av den irländska succéförfattarens debutroman från 2017.

Conversation With Friends utspelar sig i Dublin och följer de två collegestudenterna Frances och Bobbi och den märkliga och oväntade kontakt de får med det gifta paret Melissa och Nick.

Melissa och Nick spelas av Jemima Kirke (Girls) och Joe Alwyn (The Favourite och Taylor Swifts pojkvän). Studenterna Frances och Bobbi görs av nya talangen Alison Oliver och Sasha Lane (American Honey).

Frances är enligt beskrivningen en observant, intellektuell och skarp 21-årig student. Hennes exflickvän, och numera bästa vän, Bobbi är självsäker, frispråkig och övertygande. De två är oseparerbara och framför spoken word-poesi tillsammans i Dublin. Vid ett av sina framträdanden möter de Melissa, en äldre författare som är fascinerad av det unga paret, och hennes snygga men reserverade skådespelarmake Nick. Melissa och Bobbi flirtar ogenerat med varandra medan Nick och Frances inleder en intensiv affär i det fördolda, en affär som sätter Frances nära band till Bobbi på prov.

Oscarsnominerade Lenny Abrahamson, som även regisserade Normal People, ska stå för regin. Det ska bli tolv avsnitt som väntas anlända till brittiska BBC och amerikanska streamingtjänsten Hulu någon gång under 2022.

I Sverige hamnade Normal People först hos SVT, och det är väl troligt att det kommer att bli likadant med Conversations With Friends. Dock oklart vad Disneys internationella lansering av Star (en version av Hulu) kommer att innebära för den typen av avtal.