Teaser: Bill Skarsgård som Clark Olofsson

Netflix har släppt den första teasern för Jonas Åkerlunds serie om en av Sveriges mest kända brottslingar. Bill Skarsgård har titelrollen i Clark.

Den svenskspråkiga Netflixserien är baserad på Clark Olofssons självbiografi “Vafan var det som hände” och följer honom från ungdomsåren genom hans långa kriminella karriär och fram till i dag.

Clark Olofsson porträtteras av Bill Skarsgård, den fjärde brodern Skarsgård som är mest känd för sina Stephen King-roller, främst som Pennywise i It-filmerna men även från tv-serien Castle Rock.

Bill Skarsgård som Clark Olofsson.

Netflixserien är kort och gott döpt till Clark. För regin står Jonas Åkerlund, musikvideo-virtuosen som på senare år fokuserat allt mer på tv och långfilm.

Åkerlund utlovar kvick humor för att matcha Clark Olofssons manipulativa förmåga: ”Det är historien om Clark Olofsson som vi inte har sett förut, berättad av Stockholmssyndrom-mannen själv – den förbryllande mannen bakom alla brott.”

Netflix har ännu inte annonserat något premiärdatum för Clark, i den nysläppta teasern framgår bara att serien ”kommer snart”.