Hyllade Normal People till HBO Nordic

Den hyllade dramaserien Normal People blir tillgänglig att streama lagom till mellandagarna. Alla avsnitt kommer till HBO Nordic den 27 december.

Dramaserien Normal People är en av årets mest hyllade och omtalade serier. Även i Sverige när SVT i våras visade serien under den försvenskade titeln Normala människor. Sedan dess har det inte gått att se serien i Sverige. Men i december blir det alltså äntligen ändring på det, då hela den första säsongen kommer till HBO Nordic.

Normal People har gjort Daisy Edger-Jones och Paul Mescal till internationella stjärnor. Duon spelar de centrala karaktärerna Marianne Sheridan och Connell Waldron, vars komplexa relation är seriens hjärta.

Marianne och Connell är uppvuxna i samma lilla irländska småstad, men har helt olika bakgrunder. Marianne kommer från en rik familj och Connell, vars mamma är Mariannes familjs städerska, från betydligt enklare förhållanden. Connell är den populära men självutplånande fotbollskillen och Marianne den priviligierade men märkliga enstöringen. De träffas, ligger, gör slut. Och så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt kastas om.

Normal People är en brittisk-amerikansk produktion som är baserad på en roman med samma namn av Sally Rooney. Rooney har också skrivit huvuddelen av tv-manuset ihop med Alice Birch.