Trailer och premiärdatum för Shooter

Ryan Phillippe spelar prickskytten Bob Lee Swagger i den nya tv-versionen av Shooter. Premiär den 19 juli på USA Network.

USA Network är tv-bolaget som förra året gav oss Mr Robot och nu har flera nya spännande satsningar på gång. Shooter, Falling Water och Eyewitness är alla ”coming soon”, men hittills är det bara den förstnämnda serien som fått ett exakt premiärdatum. Det annonserades i den här trailern.

Den nya tv-serien med Ryan Phillippe i huvudrollen bygger på Stephen Hunters bestseller Point of Impact och filmen Shooter. Huvudpersonen i boken och filmen, Bob Lee Swagger, är en före detta militär krypskytt med en imponerande resumé. I filmen från 2007 spelades han av Mark Wahlberg, men här nöjer sig Wahlberg med att vara exekutiv producent ihop med parhästen Stephen Levinson.

I tv-uppföljaren luras Swagger tillbaka från en frivillig exil för att hjälpa till att förhindra en planerad avrättning av presidenten, men hamnar mitt i en sammansvärjning som blir förödande för honom själv. Omar Epps (House) har den andra huvudrollen som Isaac Johnson, secret service-agent och Swaggers före detta boss.