Uppgång och fall för ikoniskt band i ny serie

Riley Keough och Sam Claflin är karismatiska ledsångare i ett ikoniskt 70-talsband i nya musikdramat Daisy Jones & The Six. Amazon Prime har nu annonserat seriens premiärdatum.

Riley Keough är dotter till Lisa Marie Presley och Danny Keough, båda musiker, samt barnbarn till rock’n’roll-kungen Elvis Presley. Så nyfikenheten är stor när skådespelerskan, som också är aktuell i tv-dramatiseringen av true crime-romanen Under The Bridge (läs mer här), nu för första gången tar ton. Keough spelar titelpersonen Daisy Jones i Amazon Primes nya musikdrama om en fiktiv musikgrupps uppgång och fall.

“Min röst liknar inte Elvis. Men jag kan säga att jag upptäckte nyligen att jag har något av en countryröst. Jag insåg i studion – vi har spelat in ett gäng låtar – jag tror att jag har en countryröst”, säger Riley Keough till Variety.

Amazon Prime-serien handlar om hur ett ikoniskt band imploderade. Året var 1977 när Daisy Jones & The Six stod på toppen, men efter en slutsåld konsert i Chicago beslutade sig för att lägga ned. Decennier senare beslutar sig bandmedlemmarna för att avslöja sanningen om varför.

Den andra ledsångaren och låtskrivarpartnern i Daisy Jones & The Six heter Billy Dunne och spelas av Sam Caftlin.

Förutom Keough och Claflin medverkar även Camila Morrone som Camila Dunne, Will Harrison som Graham Dunne, Suki Waterhouse som Karen Sirko, Josh Whitehouse som Eddie Roundtree, Sebastian Chacon som Warren Rhodes, Nabiyah Be som Simone Jackson och Tom Wright som Teddy Price. Timothy Olyphant gör ett gästspel som Rod Reyes. 

Daisy Jones & The Six baseras på en populär roman av Taylor Jenkins Reid och är producerad av Amazon Studios i samarbete med Reese Witherspoon och hennes produktionsbolag Hello Sunshine.

Miniserien har premiär på Prime Video den 3 mars och nya avsnitt rullas sedan ut varje fredag. Här är teasern som avslöjar premiärdatumet.