Wednesday-stjärnans nya mordmysterium till Netflix

Emma Myers från Wednesday tacklar ett nytt mysterium i tv-dramatiseringen av Holly Jacksons bästsäljare A Good Girl’s Guide To Murder. Nu är det klart att även BBC-serien kommer till Netflix.

Holly Jacksons Young Adult-mysterium A Good Girl’s Guide To Murder tog världen med storm när den kom ut 2019. I juni förra året annonserade brittiska BBC att huvudkaraktärerna Pip Fitz-Amobi och Ravi ska spelas av Emma Myers, känd som Enid Sinclair i Netflix succéserie Wednesday, och nykomlingen Zain Iqbal. 

BBC-serien följer hur den smarta men något tunnelseende 17-åringa Pip utreder ett mord på en student som dödats några år tidigare.

Synopsis i korthet: För fem år sedan mördades skoleleven Annie Bell av sin pojkvän Sal Singh. Fallet avgjort. Polisen var säkra på att han gjort det. Alla i staden vet att han gjorde det. Men smarta Pip Fitz-Amobi är inte så säker och är fast besluten att bevisa det. Och om Sal Sing inte är en mördare och den riktige mördaren finns där ute hur långt kommer de att gå för att hålla sanningen från Pip?

“Att få vara Pip har varit en dröm. Vare sig du har läst boken eller inte är A Good Girl’s Guide to Murder en total upplevelse. jag tror folk verkligen kommer att gilla det”, säger Emma Myers till Netflix Tudum.

Mordmysteriet ska först visas hemma i Storbritannien och kommer sedan till Netflix senare i år.

Författaren Holly Jackson har tidigare förklarat hur nöjd hon är med valet av skådespelare: ”Jag är så otroligt glad att Emma är vår Pip. Hon är fenomenal och den här rollen var menad för henne. Och vi fann vår perfekta Ravi i Zain. Jag kan inte vänta på att se deras scener. Varje gång jag ser dem tillsammans ler jag för jag vet att vi gjort det omöjliga och Emma och Zain är de enda som jag litar på när det gäller att ge liv åt de här karaktärerna. Alla kommer att bli lika förtjusta som jag”.