Jim Carrey i sorgliga komedin Kidding

DELA

Den sorgliga komedin Kidding är Jim Carreys återkomst i rampljuset och hans första stora tv-roll på flera decennier. Första avsnittet går redan att streama på HBO Nordic.

Showtime-serien har lanserats som en komedi, kanske för att Jim Carrey mest förknippas med den genren och för att det är halvtimmeslånga avsnitt, men om Kidding över huvud taget är en komedi så är det i så fall en mycket sorglig sådan. I de två första avsnitten finns det inte mycket att skratta eller knappt ens le åt i denna allvarliga historia om en vänlig man i en grym värld.

Jim Carrey spelar Jeff, vars alter ego Mr Pickles är en ikon inom barntelevisionen med ett varumärke som enligt hans producent och vän Sebastian (Frank Langella) är värt 112 miljoner dollar. Jeff är, precis som Mr Pickles, vänlig, godhjärtad och på gränsen till naiv. Men både människorna och livets omständigheter trampar brutalt på hans optimistiska livssyn.

Catherine Keener och Jim Carrey i Kidding. Foto: Showtime

Han får heller ingen hjälp att hantera sin personliga sorg. Jeffs ena tvillingson, Phil, dog i en bilolycka som har lett till att familjen splittrats. Hustrun Jill (Judy Greer) och den rebelliska sonen Will (Cole Allen) vill inte längre ha något med honom att göra och allt eftersom livet faller i sär börjar Jeffs vänliga persona att krackelera och han börjar visa aggressiva tendenser som inte stämmer överens med budskapet från Mr Pickles.

Förutom några mindre filmroller har det på senare år varit ganska tyst kring numera 56-årige Jim Carrey, på 1990-talet Golden Globe-belönad för både The Truman Show och Man on the Moon. Han har mest ägnat sig åt måleriet och använt sin konst för att protestera mot Donald Trump. Kidding är Jim Carreys första huvudroll i en tv-serie på flera decennier och återförenar honom med Eternal Sunshine of The Spotless Mind-regissören Michael Gondry (vann en Oscar för bästa manus 2005) som regisserat flera av avsnitten, inklusive premiären.

I Sverige är det officiella premiärdatumet den 10 september, men eftersom Showtime har valt att göra det första avsnittet av Kidding tillgängligt i förväg så går premiären redan nu att streama på HBO Nordic.

Trailer för Kidding: