Musik och magi i SNL-stjärnans debut

Keegan-Michael Key, Alan Cumming, Fred Armisen och Kristin Chenoweth gör SNL-stjärnan Cecily Strong sällskap i en musikfylld Apple-serie.

Cecily Strong är känd från otaliga Saturday Night Live-sketcher efter att ha varit fast medlem i ensemblen sedan 2012. I början av året stod det klart att det nu är Strongs tur att få testa sina skådespelartalanger utanför SNL. Den ännu titellösa Apple TV Plus-serien (tidigare känd som Schmigadoon) är en komediserie med musikaliska förtecken.

Cecily Strong och Keegan-Michael Key spelar paret Melissa och Josh som befinner sig på en resa som är avsedd att väcka liv i deras förhållande när de upptäcker en magisk stad där alla agerar som vore de i en musikal från 1940-talet. Josh är pragmatiker och den sista personen att vilja fastna i en magisk stad, men paret blir snart varse om att de inte kan lämna platsen förrän de hittat äkta kärlek.

Resten av rollistan är också klar och den är imponerande. Cecily Strong får sällskap av inte bara Keegan-Michael Key utan även av Alan Cumming, Fred Armisen, Kristin Chenoweth, Aaron Tveit, Dove Cameron, Ariana DeBose, Jaime Camil, Jane Krakowski och Ann Harada. Resten av skådespelarna spelar invånare i den magiska staden, med Cumming som borgmästare, Armisen som pastor och Chenoweth som hans moraliskt överlägsna hustru.

Serien består av åtta avsnitt och väntas få premiär under 2021.