Rebecca Fergusons succédrama Silo redan förnyat

Rebecca Fergusons Silo är på god väg att bli Apple TV+ mest framgångsrika dramaserie. Den Ferguson-producerade sci fi-serien är i veckan framme vid avsnitt åtta och redan förnyad.

Den svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson är numera ett av Hollywoods största namn. Inte nog med att hon är aktuell i två kommande storfilmer, den nya Mission Impossible-filmen och Dune: Part Two, hon är också både producent och huvudrollsinnehavare i Apples sci fi-serie Silo.

Den dystopiska serien gillas av både kritiker och tv-publik med 87 procent i båda kolumnerna hos Rotten Tomatoes. Enligt Apple TV+ har tittarskaran vuxit för varje avsnitt och Silo har snabbt blivit streamingtjänstens största drama.

“Allt medan publiken runt om i världen gripits tag av mysterierna och konspirationerna som ligger begravda i denna fascinerande undre värld har tittarsiffrorna bara fortsatt att stiga och vi ser fram emot att fler hemligheter kommer till ytan i säsong två”, säger programchefen Matt Cherniss i ett uttalande om den ovanligt snabba förnyelsen.

Science fiction-serien är baserad på en populär dystopisk romansvit av Hugh Howey. I en förstörd och giftig framtidsvärld lever de sista 10 000 människorna djupt nere i en gigantisk silo i ett samhälle fullt av begränsande regler som de tror ska skydda dem. Ingen vet varför eller när silon byggdes och alla som försöker ta reda på sanningen möter dödliga konsekvenser. 

Rebecca Ferguson spelar ingenjören Juliette som är fast besluten att ta reda på sanningen. I rollistan märks även Common, David Oyelowo, Rashida Jones och Tim Robbins.

Veckas avsnitt, det åttonde som släpps på fredag, har titeln Hanna. Ny information får Juliette att se på med nya ögon på sin familj förflutna – och slutligen lyckas hon få access till silons största hemligheter.