Emma Corrin i The Oa-skaparnas mordmysterium

De första bilderna från The Oa-skaparnas nya serie har släppts av FX. A Murder at the End of the World har premiär i augusti med Emma Corrin i den ledande rollen som amatördetektiv.

Brit Marling och Zal Batmanglij skapade tillsammans Netflixserien The OA. Deras nya gemensamma tv-projekt är en vem-gjorde-det-historia i modern tappning. Premissen påminner om filmen Knives Out och är en lek med kriminalgenrén.

Arbetsnamnet var tidigare Retreat, men miniserien i sju avsnitt har nu i stället fått titeln A Murder at the End of the World. Samtidigt har FX också släppt de två första bilderna och premiärdatum. Eller åtminstone premiärmånad.

På de första bilderna (ovan och nedan) syns Emma Corrin och Harris Dickinson.

Emma Corrin går från en porträttlik prinsessan Diana i The Crown till amatördetektiven Darby Hart. Hon och elva andra gäster har av en tillbakadragen miljardär bjudits till en retreat på en avskild och förtrollande plats. När en av gästerna hittas död måste Darby kämpa mot konkurrerande intressen för att bevisa att det handlar om ett mord och hon måste göra det innan mördaren hinner ta fler liv.

Britt Marling som spelade huvudrollen i The OA har en nyckelroll även i FX-serien. Detta utöver att dela ansvaret för manus och regi med kompanjonen Zal Batmanglij. Clive Owen har också en framträdande roll i miniserien som har streamingtjänsten premiär i augusti på amerikanska Hulu. Det innebär att Disney+ ligger närmast till I Sverige, men när återstår att se.