Då blir det mer av vampyrerna på skuggsidan

Nästan exakt ett år har gått när vi återser vampyrerna på Staten Island igen. Komediserien What We Do in the Shadows har premiär för säsong fem den 13 juli. 

What We Do in the Shadows är en spinoff av kultlångfilmen med samma namn skapad av nya zeeländarna Jemaine Clement och Taika Waititi. Tv-bearbetningen hade premiär i mars 2019 och vann tidigt över både recensenter och tittare med sin absurda humor. Serien är liksom filmen inspelad i så kallad mockumentary-stil och handlar om några vampyrvänner som delar bostad i Staten Island, New York, och deras nattliga eskapader.

I säsong fem känner Nandor att han är på väg att tappa Guillermo som tillbringar mer tid med Laszlo, vars vetenskapliga färdigheter testas när han försöker lösa mysteriet om vilka konstiga och hemliga förändringar som Guillermo går igenom. Nadja, som lider av effekterna av en odiagnostiserad övernaturlig förtrollning, återknyter kontakten med familjen – eller åtminstone en familj. Colin försöker sig på en politisk karriär och The Guide försöker lista ut var hon som relativ nykomling passar in i denna täta grupp som känt varandra i sekel.

Huvudkaraktärerna spelas av Kayvan Novak (Nandor), Matt Berry (Laszlo), Natasia Demetriou (Nadja), Harvey Guillén (Guillermo), Mark Proksch (Robinson) och Kristen Schaal (The Guide). Nick Kroll väntas också återkomma som sidkaraktären Simon the Devious.

What We Do in the Shadows har premiär på den amerikanska kabelkanalen FX och Hulu den 13 juli. I Sverige hör serien hemma hos HBO Max och brukar ha premiär i direkt anslutning. Serien är redan förnyad även för en sjätte säsong.