The White Queen får uppföljarserie

Rebecca Ferguson hade huvudrollen i The White Queen. Nu kommer uppföljaren The White Princess. Starz har beställt en miniserie på åtta avsnitt.

Miniserien The White Queen sändes 2013 och gav Starz massor av tittare och svenska Rebecca Ferguson en Golden Globe-nominering för rollen som drottning Elizabeth Woodville. Uppföljaren The White Princess är också baserad på Philippa Gregorys bokserie om perioden av engelska inbördeskrig på 1400-talet som blev känd som Rosornas krig. Gregorys böcker berättar om Rosornas krig ur ett kvinnligt perspektiv.

Emma Frost, som låg bakom The White Queen, är också showrunner och exekutiv producent för The White Princess som koncentrerar sig på hur Huset Tudor kom till makten och det komplicerade äktenskapet mellan prinsessan Elizabeth av York och kung Henry Tudor.

Kabelbolaget Starz, hem även för historiska serier som Outlander och Black Sails, har beställt åtta avsnitt som ska sändas 2017. Vilka skådespelare som kommer att medverka är ännu inte offentliggjort.

”Philippa Gregorys historiska romaner har onekligen en passionerad fanskara och vi är säkra på att The White Princess kommer att bli nästa måste-se-drama”, säger Carmi Zlotnik, Managing Director for Starz i ett uttalande.