Trailer: Jean Smart på turné i Hacks

Deborah och Ava åker på turné i säsong två av Hacks. Den prisbelönade dramakomedin med Jean Smart och Hannah Einbinder återvänder till HBO Max den 13 maj.

Jean Smart vann en Emmy förra året för sin tolkning av den åldrande komediennen Deborah Vance som motvilligt tar hjälp av den betydligt yngre komediförfattaren Ava Daniels för att göra sin Las Vegas-show mer relevant.

Den prisbelönade serien spurtar in precis innanför årets Emmy-fönster. Även i Sverige den här gången. Den första säsongen hade också premiär i maj, men förra året fick vi vänta ända till december på den svenska premiären. HBO Max släpper två avsnitt varje vecka i fyra veckor.

I säsong två ger sig Deborah och Ava ut på en road trip tillsammans, som enligt skaparna Jen Statsky, Lucia Aniello och Paul W Downs (medverkar även i rollen som Deborahs manager) skapar ny rolig dynamik. Tanken är att under turnén vässa Deborahs Las Vegas-material, men det för också med sig en del utmaningar att tillbringa tid ute på vägarna.

För Ava finns dessutom en ständig oro över att det brev som hon skrev i slutet av den första säsongen ska flyta upp till ytan, vilket lär leda till någon form av konfrontation mellan de två komikerna.

Alla huvudkaraktärerna från förra säsongen är tillbaka i säsong två, förstärkta av fyra veteraner: Laurie Metcalf, Martha Kelly, Ming-Na Wen och Margaret Cho. Metcalf spelar Deborahs nya turnémanager. I trailern framgår det att hon går under smeknamnet Weed.

Läs även om tio andra prisbelönade serier som återvänder i vår för att fajtas om Emmy-statyetterna.