Trailer: Halo gör hopp framåt i tiden

Den 9 februari återupptas konflikten mellan Master Chief och det utomjordiska alliansen Covenant. När säsong två av Halo inleds har serien gjort ett litet hopp framåt i tiden.

Efter en lång och krokig väg hade Halo premiär i mars 2022, som en del av den växande trenden att omvandla populära datorspel till spelfilmer eller tv-serier. Resultaten har varit skiftande och man kan väl säga att Halo inledningsvis placerade sig någonstans mitt emellan fiasko och succé.

Handlingen utspelar sig på 2500-talet vid en tidpunkt i historien när mänskligheten är insnärjd i ett intergalaktiskt krig med en militärallians, bestående av olika avancerade utomjordiska raser som går under samlingsnamnet Covenant. För att vinna kriget har den briljanta vetenskapskvinnan dr Catherine Halsey (Natascha McElhone) skapat Spartans, supersoldater med genetiska och teknologiska egenskaper som förbättrar deras fysiska och mentala förmågor. Befälhavaren, den ikoniska krigaren Master Chief Petty Officer John-117, spelas av Pablo Schreiber. 

När säsong två inleds har berättelsen hoppat ett antal månader framåt i tiden. Master Chief leder sitt elitteam i kampen mot det utomjordiska hotet Covenant. Efter en chockerande händelse på en ödslig planet kan John inte skaka av sig känslan att kriget är på väg att förändras och riskerar allt för att bevisa det som ingen annan tror – att Covenant förbereder en attack mot mänsklighetens viktigaste fäste. Med hela galaxen på randen av sin existens ger John sig ut på en resa för att hitta nyckeln till mänsklighetens frälsning, eller dess utrotning – haloringarna.

Regissören Otto Bathurst om den nya säsongen: “Den här gången är det två huvudkaraktärer från Covenant, som du verkligen får möta och förstå, och spendera tid med så att man förstår deras motiv och vad de vill. Jag tror att det kommer att bli roligt eftersom fienden blir mycket bättre karaktäriserad och mer tillgänglig än i den första säsongen, då det var lite svårt att förstå deras agenda”.

Säsong två av Halo har premiär på Skyshowtime den 9 februari då de två första avsnitten blir tillgängliga.