Första titt: Pablo Schreiber i Halo-serien

Vägen till tv-skärmarna har varit väldigt lång, men nu finns äntligen en ordentlig teaser för sci fi-serien som bygger på Xbox-spelet Halo.

Planerna på en tv-serie annonserades redan 2013. Det tog sedan fyra år för kabelkanalen Showtime att ge klartecken för tio avsnitt. Sedan dess har alla de stora tv-koncernerna lanserat sina streamingtjänster och flyttat alla sina stora projekt dit. Det är därför Paramount+ som nu släppt teasern för Halo, vars premiär nu flyttats fram till början av 2022.

Producenterna har utlovat en serie som är trogen datorspelets kanon, men kommer att utforska nya draman inom ramen för det science fiction-universum där civilisationen hotas att förgöras av Covenant, en allians av utomjordingar.

Handlingen utspelar sig på 2500-talet vid en tidpunkt i historien när mänskligheten är insnärjd i ett intergalaktiskt krig med det utomjordiska hot som kallas för Covenant. För att vinna kriget skapar den briljanta vetenskapskvinnan dr Halsey (Natascha McElhone) Spartans, supersoldater med genetiska och teknologiska egenskaper som förbättrar deras fysiska och mentala förmågor.

Befälhavaren, den ikoniska krigaren Master Chief Petty Officer John-117, spelas av Pablo Schreiber och Jen Taylor gör rollen som Cortana, den mest avancerade AI:n i mänsklighetens historia och en potentiell nyckel till den mänskliga rasens överlevnad.

Medverkar gör även Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, och Bokeem Woodbine.