Premiärdatum i juli för Resident Evil

Ännu ett tv-spel som blivit tv-serie. Resident Evil har nu fått teaser och premiärdatum av Netflix.

Halo har redan haft premiär på Paramount+. Dessutom följer makarna Jonah Nolan och Lisa Joy upp Westworld med att utveckla en tv-serie för Amazon som bygger på online-rollspelet Fallout. Samtidigt följer Craig Mazin upp prisbelönade Chernobyl med en ny HBO-serie inspirerad av det populära Playstation-spelet The Last of Us.

Men närmast på tur står Resident Evil, en serie sprungen ur det omåttligt populära tv-spelet som redan 1966 såg dagens ljus för första gången.

De japanska tv-spelen har redan inspirerat till en hel filmserie med Milla Jovovich i huvudrollen. Netflixserien berättar en ny historia som sträcker sig över två tidslinjer.

I den ena tidslinjen som utspelar sig i nutid måste de 14-åriga tvillingssystrarna Jade och Billie Wesker flytta till New Raccoon City. Men ju mer tid de tillbringar där, desto mer inser de att staden är mer än den synes vara och att deras egen far döljer mörka hemligheter som är ett hot mot hela mänskligheten. 

I den andra tidslinjen, som utspelar sig i London 2036, finns det färre än 15 miljoner människor kvar på jorden som de delar med 6 miljarder monster – det vill säga människor och djur som blivit smittade av ett virus. Jade är nu 30 år och kämpar för att överleva i den nya världen – allt medan hemligheterna från det förflutna förföljer henne.

Här är teasern som annonserar premiärdatumet den 14 juli.

Och här är ytterligare en teaser.