Resident Evil nästa tv-spel att bli tv-serie

DELA

Ännu ett tv-spel ska bli tv-serie. Andrew Dabb går från Supernatural till Resident Evil när han ska göra en Netflixserie inspirerad av det klassiska tv-spelet.

Tv-skaparna har på senare tid börjat rikta blickarna allt mer mot tv-spelsvärlden. Makarna Jonah Nolan och Lisa Joy ska efter tre storslagna säsonger av Westworld utveckla en tv-serie för Amazon som bygger på online-rollspelet Fallout. Samtidigt följer Craig Mazin och Johan Renck upp framgångarna med HBO-serien Chernobyl med en ny HBO-serie inspirerad av det populära Playstation-spelet The Last of Us. Dessutom är Steven Spielberg inblandad i Showtimes försök att göra science fiction-serie av Halo.

Näst på tur står Andrew Dabb som precis är i färd med att avsluta långköraren Supernatural. Han har fått i uppdrag av Netflix att skapa en serie sprungen ur det omåttligt populära tv-spelet Resident Evil, som först såg dagens ljus 1996.

I ett uttalande säger Andrew Dabb: ”Resident Evil är mitt alla tiders favoritspel. Det ska bli otroligt spännande att få berätta ett nytt kapitel i denna fantastiska historia. För varenda Resident Evil-fan, inklusive de som ansluter för första gången, kommer serien att vara komplett med både gamla vänner och några blodtörstiga och galna saker som ingen har sett förut.”

Netflixserien ska berätta en ny historia som sträcker sig över två tidslinjer. I den ena tidslinjen måste de 14-åriga tvillingssystrarna Jade och Billie Wesker flytta till New Raccoon City. Men ju mer tid de tillbringar där, desto mer inser de att staden är mer än den synes vara och att deras egen far döljer mörka hemligheter som är ett hot mot hela mänskligheten.

I den andra tidslinjen, som utspelar sig cirka 15 år framåt i tiden, finns det färre än 15 miljoner människor kvar på jorden som de delar med 6 miljarder monster – det vill säga människor och djur som blivit smittade av ett virus. Jade är nu 30 år och kämpar för att överleva i den nya världen – allt medan hemligheterna från det förflutna förföljer henne.