Gen X-klassikern Reality Bites blir serie

Reality Bites är filmen som sägs ha definierat generation X. Nu ska samma manusförfattare utveckla en tv-serie med ny inramning.

Gen X-klassikern Reality Bites från 1994 handlar om fyra kompisar på väg in i vuxenlivet spelade av Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo och Steve Zahn. Huvudpersonen Lelaina Pierce (Ryder) dras känslomässigt mellan bohemen Troy (Hakwe) och yuppien Michael, den senare spelad av Ben Stiller som också regisserade filmen.

Enligt Hollywood Reporter ska även serien centreras kring den idealistiska Lelaina Pierce och hennes tre bästa vänner när de på 1990-talet lämnar universitetsvärlden och tar sig an vuxenlivet. Medan världen runt om dem står på tröskeln till ett seismiskt skifte så kämpar de med att hålla kvar vid vilka de är och vid varandra.

Helen Childress skrev filmmanuset när hon själv var i 20-årsåldern. Hon ska även hålla i pennan när manuset nu ska uppdateras och bearbetas till en tv-serie. Flera av filmens producenter finns också med igen för att producera tv-serien.

Det är NBCUniversal-ägda streamingtjänsten Peacock som ligger bakom planerna på att bearbeta den Universal-producerade filmen till tv-serie. Det betyder att om projektet når hela vägen så lär serien hamna hos Skyshowtime, som lanseras i Sverige senare i år.