Premiärdatum för The Witcher

En ny trailer avslöjar premiärdatumet för Netflix stora fantasysatsning med Henry Cavill. Den 20 december släpps de åtta avsnitten av The Witcher.

The Witcher utspelar sig i en blek och våldsam värld där gott och ont inte är så lätt att identifiera. Den muterade monsterjägaren Geralt av Rivia sliter med att hitta sin plats i en värld där alver, häxor, gnomer och monster försöker överleva och frodas, men där människorna ofta visar sig vara de värsta odjuren.

En första teaser för The Witcher släpptes redan under San Diego Comic i juli. Den nya officiella trailern ger lite mer information om häxkarlen Geralt of Rivia, spelad av Henry Cavill. Cavill, som är mest känd som den stiliga superhjälten från Man of Steel, får här visa en helt annan mer opolerad sida.

Rollen som Yennefer görs av Anya Chalotra och Ciri av Freya Allan. I rollistan finns också svenskt, danskt och isländskt i form av MyAnna Buring (Tissala), Lars Mikkelsen (Stregobor) och Björn Hlynur Haraldsson (Eist). MyAnna Buring är ursprungligen från Sundsvall men har bott i Storbritannien sedan 16-årsåldern och har där haft stora framgångar som skådespelare. På hennes cv finns bland annat Downton Abbey, Ripper Street och In the Dark.

The Witcher bygger som så många andra tv-serier på en populär litterär förlaga. Den polske författaren Andrzej Sapkowski har skrivit en serie romaner och noveller under samlingsnamnet The Witcher, i Sverige översatt till Sagan om häxkarlen. The Witcher har redan bearbetats till film, tv, tv-spel och serietidning. Det här är första gången som historien blir tv-serie utanför Polen.