Zoe Kravitz i tv-version av High Fidelity

DELA

Lisa Bonet spelade en viktig roll i filmatiseringen av High Fidelity. I den moderniserade tv-versionen gör dottern Zoe Kravitz huvudrollen.

Nick Hornsbys roman High Fidelity om Rob Gordon och hans nedgångna skivaffär blev år 2000 till en uppmärksammad romantisk komedi av Stephen Frears. Då spelades Rob av John Cusack och hans polare av Jack Black och Todd Louiso. Dessutom hade Lisa Bonet en liten men viktig roll i filmen som sångerskan Marie de Salle.

I tv-serien High Fidelity är det Lisa Bonets dotter Zoe Kravitz (Big Little Lies) som har huvudrollen. Rob är nu kort för Robyn, eftersom det i tv-serien är en kvinnlig skivbutiksägare som tar en tur längs memory lane till sina största hjärtesorger. Kravitz är också exekutiv producent.

“Vi var naturligtvis tvungna att modernisera den här världen. Nu har vi att göra med människor som inte bara är besatta av populärkultur utan även nostalgi. Men förvånansvärt nog tycker jag inte att karaktären har förändrats så mycket. Det är förstås min egen tolkning, men karaktären är i grunden väldigt mycket samma person. Att ändra karaktären från man till kvinna ändrade inte så mycket”, säger Zoe Kravitz till Entertainment Weekly.

Hjälpredorna i filmen, Dick och Barry, har i tv-serien ersatts med Cherise och Simon, som spelas av Da’Vine Joy Randolph och David H Holmes. Den senare dejtade Rob innan han kom ut.

Samtliga tio avsnitt av High Fidelity landar hos den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 14 februari. Var serien blir tillgänglig för svenska tittare återstår att se eftersom det fortfarande är oklart exakt när Disney+ rullas ut i Europa och hur det påverkar serier som hör hemma hos Disneyägda Hulu.

Här är de första bilderna på polarna i tv-serien High Fidelity:

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR