The Time Travelers Wife i produktion

Rose Leslie och Theo James har en komplicerad relation i Steven Moffats bearbetning av The Time Travelers Wife. HBO:s miniserie är nu i produktion.

Audrey Niffenegger populära roman The Time Traveler’s Wife (Tidsresenärens hustru) blev film 2009, då med Rachel McAdams och Eric Bana i huvudrollerna. I HBO:s minisereie är det Rose Leslie och Theo James som spelar Clare Abshire och Henry DeTamble, vars äktenskap är komplicerat – på grund av tidsresor.

Steven Moffat, skapare av Sherlock och länge huvudförfattare för Dr Who, står för bearbetningen.

“Det här är en historia om förlust, men det är inte en tragedi. Det handlar om tidsreseor men är inte science fiction. Trots Clares och Henrys tidsförvrängda förhållande är detta en berättelse om storslagen, normal kärlek – men inte nödvändigtvis i den ordningen. Detta är ett drömprojekt för mig”, säger Moffat i ett uttalande.

Rose Leslie mötte maken Kit Harrington under inspelningen av Game of Thrones och syntes senast i The Good Fight. Theo James är mest känd från brittiska perioddramat Sanditon, som han till fansens förtvivlan hoppat av inför den andra säsongen. I The Time Traveler’s Wife spelar de ett på ytan helt vanligt kärlekspar med ovanligt problem. Ett genetisk störning gör att Henry reser i tiden, utan någon möjlighet att kontrollera när eller var resorna tar honom.

Rosie Leslies karaktjär beskrivs som hetlevrad, smart och ostoppbar. Som barn hade Clare Abshire en påhittad vän, en snäll och rolig man som berättade historier om framtiden. Åren går och Clare växer upp till vacker ung kvinna som börjar inse att hennes vän inte är på låtsas utan en tidsresenär på besök från framtiden.

Produktionen av miniserien har nu dragit igång i New York och HBO har offentliggjort den första bilden från inspelningen (se ovan). Däremot har ännu inget premiärdatum presenterats för miniserien i sex avsnitt.