Narcos: Mexico avslutar med drogkrig

Felix Gallardo lämnade ett splittrat droglandskap efter sig. Den 5 november tar Narcos: Mexico adjö med en tredje och sista säsong.

Efter tre säsonger av Narcos och lika många säsonger av den fristående fortsättningen Narcos: Mexico tar berättelsen om polisens och myndigheternas kamp mot de mäktiga drogkartellerna slut för den här gången. Netflix har nu annonserat att Narcos: Mexico återvänder med en tredje och sista säsong fredagen den 5 november.

Premiärdatumet framgår av den här första teasern:

Teasern ger också en första glimt av det drogkrig som bryter ut efter att Felix Gallardos smuggelimperium splittrats, ”ett krig som skulle komma att förändra både Mexiko och drogtrafiken för evigt”.

Diego Luna spelade drogkartellens ledare Felix Gallardo i två säsonger, men har i och med Gallardos fängelsedom i slutet av säsong två gjort sitt i serien. Återvänder i säsong tre gör däremot Scoot McNairy, Jose Maria Yazpik, Alberto Ammann, Alfonso Dosal, Mayra Hermosillo, Matt Letscher, Manuel Masalva, Alejandro Edda och Gorka Lasaosa.

De får sällskap av nykomlingarna Luis Gerardo Méndez (Charlie’s Angels) som Victor Tapia, en polis med ett moraliskt dilemma, Alberto Guerra (Crime Diaries: The Candidate) som Ismael “El Mayo” Zambada, en oberoende drogshandlare som i tysthet är steget före alla andra och Luisa Rubino som Andrea Nuñez, en ung idealistisk och ambitiös journalist vars försök att avslöja korruptionen leder henne till en ännu större historia.

Dessutom gör musikstjärnan Benito Antonio Martínez Ocasio, även känd som Bad Bunny, skådespelardebut i sin favoritserie. Han spelar en rik unge som utvecklas till en hitman vid namn Arturo ”Kitty” Paez.