Premiärdatum för spionserien Slow Horses

Tre tungviktare leder Apples nya spionserie. I april får vi se Gary Oldman, Kristin Scott Thomas och Jonathan Pryce i Slow Horses.

Spiondramat, som spelats in i Storbritannien, leds av Oscarsvinnaren Gary Oldman (Darkest Hour) tillsammans med Kristin Scott Thomas (The English Patient) och Jonathan Pryce (The Two Popes) som båda också Oscarsnominerats. Även Olivia Cooke (Ready Player One) och Jack Lowden (Dunkirk) har två större roller.

Apple-serien är en bearbetning av Mick Herrons första roman i hans Slow Horse-serie. Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en grupp spioner som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De ”långsamma hästarna” som placerats där har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

De två första avsnitten av Slow Horses släpps på Apple TV+ den 1 april. De fyra resterande avsnitten landar veckovis på fredagar. I samband med offentliggörandet av premiärdatumet släpptes också de första bilderna.

Gary Oldman i Slow Horses. Foto: Apple TV+
Freddie Fox, Chris Reilly och Kristen Scott Thomas i Slow Horses. Foto: Apple TV+
Jack Lowden, Christopher Chung, Olivia Cooke och Paul Higgins. Foto: Apple TV+
Jonathan Pryce i Slow Horses. Foto: TV+