Slow Horses återvänder tidigare än väntat

Slow Horses återvänder tidigare än väntat i höst. Apple TV+ har släppt premiärdatum och de första bilderna från säsong fyra av spionserien med Gary Oldman.

Apples populära spiondrama är baserat på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra är inspirerad av Dead Lions, den tredje av Real Tigers och den fjärde av Spook Street. Den femte säsong som redan fått grönt ljus kommer att baseras på den femte boken London Rules.

Oscarsvinnaren Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dysfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De kallas för “de långsamma hästarna” och har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

Den fjärde säsongen inleds med ett bombdåd som detonerar personliga hemligheter och skakar om den redan ostabila grund som Slough House vilar på.

När de två första avsnitten blir tillgängliga att streama den 4 september har det gått mindre än ett år sedan den förra säsongen och bara två och ett halvt år sedan spionserien debuterade på Apple TV+. Det är ovanligt i dessa tider då det ofta tar flera år mellan säsongerna.

Förutom Gary Oldman som Jackson Lamb återvänder även Kristin Scott Thomas som MI5-vicechefen Diana Taverner, Jack Lowden som River Cartwright, Christopher Chung som Roddy Ho och Jonathan Pryce som David Cartwright.

Här är ytterligare några bilder från säsong fyra som Apple TV+ precis släppt: