Trailer: Slow Horses säsong 2

Kalla kriget-hemligheter flyter upp till ytan i säsong två av Gary Oldman-ledda Slow Horses. Apple TV+ har släppt den officiella trailern för sin spionserie.

Apple TV-serien är baserad på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra är inspirerad av Dead Lions.

Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dyskfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De ”långsamma hästarna” som placerats där har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

Den mörka men också humoristiska spionserien har redan garanterats fyra säsonger. Den första säsongen hade premiär i april och får en ovanligt snabb fortsättning redan den 2 december.

I säsong två flyter sedan lång tid begravna kalla kriget-hemligheter upp till ytan igen och hotar att föra med sig ett blodbad på Londons gator. När en förbindelse med ryska skurkar tar en olycklig vändning måste våra olycksaliga hjältar överkomma sina individuella misslyckanden och skärpa sitt spionspel för att förhindra en katastrofal incident.

Tre tungviktare i skådespelarfacket har bidragit till framgångarna för spiondramat. Det är förutom Oscarsvinnaren Gary Oldman (Darkest Hour) även Oscarsnominerade Kristin Scott Thomas (The English Patient) och Jonathan Pryce (The Two Popes).

Dessutom medverkar Olivia Cooke, som sedan den första säsongen av Slow Horses, slagit igenom med dunder och brak som Alicent Hightower i House of the Dragon.