Trailer: Amanda Seyfried i The Dropout

Hur kunde det gå så fel? The Dropout letar efter svaren på hur Elizabeth Holmes bioteknikföretag Theranos kunde bli så uppblåst.

Amanda Seyfried, känd från bland annat Mamma Mia-filmerna och Oscarsnominerad förra året för sin roll i Mank, spelar huvudrollen och är också med och producerar miniserien som är ett av flera försök på kort tid att porträttera en karismatisk entreprenörs uppgång och fall (läs mer här).

I The Dropout berättas den fascinerande historien om Elizabeth Holmes som grundade medicinteknikföretaget Theranos efter att ha hoppat av universitetsstudierna på Stanford och sedan snabbt avancerade till en av näringslivets superstjärnor.

År 2015 uppskattades Holmes förmögenhet till nio miljarder dollar. Ett år senare, när Theranos blodtestteknik avslöjats som en bluff, var hela hennes förmögenhet borta. Nu är hon dömd för bedrägeri och väntas få sitt straff utdömt i september.

Elizabeth Holmes betydligt äldre ex-pojkvän och affärspartner Sunny Bakwani spelas i serien av Naveen Andrews. Rollistan inkluderar även Stephen Fry, William H Macy Laurie Metcalf, Sam Waterston, Dylan Minnette, Utkarsh Ambudkar, Alan Ruck, Elizabeth Marvel, LisaGay Hamilton och Michaela Watkins.

Hulu-serien, som baseras på en dokumentär podcast med samma namn, består av åtta avsnitt. De tre första blir tillgängliga på den Disneyägda amerikanska streamingtjänsten Hulu den 3 mars. Disney+ har inte bekräftat något svenskt premiärdatum.